RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Енергоощадні лампочки можна безкоштовно отримати не лише за себе: що треба знати

З метою зниження навантаження на енергетичну систему країни з 30 січня в Україні почала діяти програма безоплатного обміну старих ламп розжарювання на нові світлодіодні лампи – лампи також можна обміняти за дорученням іншої особи.

Про це повідомив директор Укрпошти Ігор Смілянський у Telegram-каналі.

За його словами, у разі неможливості обміняти лампочки самостійно за станом здоров'я, людині можуть допомогти її рідні чи друзі, здійснивши обмін у відділенні "Укрпошти", пред'явивши відповідний документ.

"Вам можуть допомогти наші листоноші або ж ваші рідні чи сусіди. Основне - це мати ваші документи, особисто бути присутнім при обміні не обов’язково", — наголосив директор Укрпошти.

Читайте також: Як в Україні безкоштовно обміняти старі лампи на енергозберігаючі: покрокова інструкція

Він також додав, що неробочі LED-лампочки можна буде поміняти у тому ж відділенні ще протягом місяця після завершення програми.

Ігор Смілянський наголосив, що станом на п'ятницю, 3 лютого, уже видали понад 760 тисяч лампочок, а лідером з обміну є Дніпро, куди вже доставили додаткові партії ламп.

Нагадаємо, обміняти старі лампи розжарювання на нові LED-лампочки можна буде як за попереднім замовленням, так і без нього. Втім, якщо зареєструватися через "Дію", то лампи гарантовано очікуватимуть на свого власника на відділенні "Укрпошти" протягом п'яти днів від дати реєстрації. Якщо цього не зробити, то їх обміняють лише за їх наявності.

Щоб оформити заявку через "Дію", необхідно:

  • авторизуватись у застосунку “Дія”;
  • обрати розділ “Послуги” та “Обмін лампочок”;
  • вказати контактний номер телефону та відділення Укрпошти, у якому бажаєте отримати лампи;
  • зазначити тип та кількість світлодіодних ламп, які бажаєте отримати.

Послугою можуть скористатися повнолітні громадяни України із наявністю паспорта та РНОКПП. Обмін проводиться лише раз, виключно на справні лампи розжарювання. Якщо не забрати замовлення впродовж 5 робочих днів, воно анулюється.

Раніше ми писали, чи можна вибрати колір, модель та тип LED-ламп в Україні.