RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Під Бахмутом гвардійці збили ворожий літак за 11 млн доларів

Військовослужбовці знищили броньований дозвуковий штурмовик Су-25, який російські окупанти активно використовували, аби завдавати ударів по позиціях Сил оборони та населених пунктах на Донеччині.

Про це інформують в Національній гвардії України.

Як повідомляється, вдень у четвер, 2 лютого, в південно-східній околиці Бахмута нацгвардійці на відстані трьох кілометрів виявили два ворожі літаки Су-25.

Читайте також: Більше, ніж у зведеннях Генштабу: західна розвідка назвала втрати окупантів у війні

Ціль була захоплена стрільцем-зенітником ПЗРК "Ігла-1" та здійснено пуск, й внаслідок бойової роботи один Су-25 було уражено.

Наголошується, що лише за минулий тиждень в результаті бойової роботи вогневої групи зенітного ракетно-артилерійського дивізіону 3 бригади оперативного призначення було знищено гелікоптер Мі-24 та літак Су-25.

За інформацією Генерального штабу ЗСУ, з 24.02.2022 по 03.02.2023 року російські окупаційні війська втратили у війні проти України вже 294 літаки.

Зазначимо, що Су-25 — одномісний броньований дозвуковий штурмовик, призначений для надання авіаційної підтримки у зоні бойових дій вдень та вночі за умов візуальної видимості цілі, а також знищення об'єктів із заданими координатами у випадку льотної погоди. Об'єктом ураження можуть бути наземні та надводні цілі, а також повітряні маловисотні, повільні цілі. Орієнтовна вартість такого штурмовика дорівнює 11 млн доларів.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що зараз відбувається у Бахмуті.