RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

На Україну насувається ціла плеяда циклонів: як зміниться погода в лютому

Погода на початку лютого в Україні нарешті буде схожа за зимову за рахунок поля пониженого тиску й плеяди циклонів, які рухатимуться над північчю Європи, зачіпаючи українські території.

Про прогноз погоди на лютий розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха для НВ.

У першій декаді лютого не очікується аномальних хвиль тепла, як це було в січні. Навпаки, прогнозується похолодання, тому погода стане дійсно схожою на зимову.

Читайте також: Справжня зима ще попереду: синоптик назвав дату різкого похолодання

"В останні дні січня та на початку лютого Україна перебуватиме у полі зниженого тиску. Над скандинавськими країнами, над північною Європою розташовується поле зниженого тиску, циклон, навіть не один, а ціла плеяда циклонів, які проходитимуть північною Європою. Відповідно, їх фронтальні системи зачіпатимуть територію України. Тому на початку лютого в Україні переважатиме хмарна погода, іноді з опадами", - пояснила синоптикиня.

Опади випадуть у більшості областей і будуть переважно у вигляді снігу вночі та мокрого снігу вдень, час від часу падатиме мокрий сніг з дощем, оскільки температура повітря коливатиметься від -2 морозу до +4 тепла вдень, тоді як уночі прогнозуються стабільні морози до -6 градусів.

"На півдні країни трохи тепліше — там +5…+8 у денний час. Відчутний мороз буде в Карпатах -4...-9 градусів. Також у цьому регіоні може бути дещо вищою інтенсивність опадів, тобто там очікуємо помірний сніг, і там сніговий покрив буде стійкішим", - додала Птуха.

Раніше "Апостроф" повідомляв, чи чекати в Україні ранню весну у 2023 році.