RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Штурмові бригади із добровольців: хто може доєднатися до "Гвардії наступу"

В Україні формують нові добровольчі штурмові бригади під назвою "Гвардія наступу" за ініціативи МВС. Ці підрозділи будуть покликані посилити українські Сили оборони та визволити тимчасово окуповані території.

Про це повідомили в пресслужбі МВС.

"Рішення створити штурмові бригади було прийнято нашими працівниками, які мають достатньо люті, щоб бити ворога. Багато наших військовослужбовців, які боронили і боронять нашу країну, вийшли з ініціативою набрати людей в такі підрозділи. Тому було ухвалено рішення, що всіх, хто бажає, хто є патріотом, хто втратив домівки або рідних через війну, об'єднати в такі бригади", - розповів виконувач обов’язків міністра внутрішніх справ Ігор Клименко.

Читайте також: "Була і вчора, і позавчора": що сказали у ЗСУ про нові хвилі мобілізації

Основа новоствореної "Гвардії наступу" буде складатися з чинних поліцйських, прикордонників і нацгвардійців. Усі охочі можуть доєднатися до бригади після подачі анкети на сайті storm.mvs.gov.ua (там можна обрати бригаду, у якій доброволець хоче служити, наприклад, бригаду Нацполіції "Лють" чи чи бригаду Держприкордонслужби "Сталевий кордон").

До того ж анкету на участь у "Гвардії наступу" можна подати через ЦНАПи, а перед цим проконсультуватися за допомогою телефону гарячої лінії.

Варто зауважити, що перед тим, як вступити до лав бригади, кандидат мусить пройти військово-лікарську комісію та здати психологічний та фізичний тест. Якщо все буде успішно, то його візьмуть до "Гвардії наступу", де гарантуватимуть пільги, які є для військовослужбовців та поліцейських.

"Військові можуть піти на контракт або по мобілізації, це стосується Держприкордонслужби та Нацгвардії. Всі пільги та соціальні гарантії зберігаються, крім того ми пропонуємо достойну зарплату. Також ми пропонуємо можливість отримати професію в навчальних закладах МВС. І, звичайно, кожен буде мати змогу утилізувати ворога", - наголосив Клименко.

Крім того, перед безпосередньою участю в бойових діях добровольців кілька місяців навчатимуть: спочатку індивідуально, а потім у складі підрозділу.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українським військовим по-новому нараховуватимуть виплати.