RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У окопі 100 тисяч, у тилу гола зарплата: як змінилися виплати військовим з 1 лютого: текст наказу

Починаючи з середи, 1 лютого, військовослужбовці Сил оборони та співробітники системи Міністерства внутрішніх справ, які несуть службу в тилу, поза зоною бойових дій на сході, півдні чи півночі країни, більше не отримуватимуть додаткову місячну виплату, яка встановлена у розмірі 1 тисячі гривень на день. У мережі з'явився наказ про скорочення виплат.

Наказ МОУ від 25.01.2023 р. № 44 "Про внесення Змін до Порядку виплати грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних Сил України та деяким іншим особам" розміщено на сайті VOBU.

Зазначимо, тепер зарплати військовослужбовців безпосередньо залежатимуть від їхнього місця перебування. Виплати військовослужбовцям, які безпосередньо беруть участь у бойових діях залишаться на тому ж рівні. Водночас зарплати тилових підрозділів та військовослужбовців, які перебувають поза зоною бойових дій, будуть переглянуті.

Читайте також: Кому піднімуть, а кому скасують: як зміняться зарплати військових з 1 лютого

Додаткову місячну виплату, яка встановлена у розмірі 1 тисяча гривень на день, скасують військовослужбовцям та співробітникам системи МВС, які перебувають поза зоною бойових дій у глибокому тилу, солдатам строкової служби, курсантам вишів, а також деяким іншим категоріям.

Раніше "Апостроф" розповідав, яку зарплату отримували українські військові на передовій та без участі у боях до 1 лютого.