RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Аналітики оцінили ймовірність ядерного удару по Україні

Російський диктатор Путін ставить високі цілі в повномасштабній війні проти України, тому він готовий пожертвувати життями сотнями тисяч російських окупантів, але не своїм статусом - це зупиняє його в питанні застосування ядерної зброї.

Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Кремль поводиться стримано щодо анонсованих військових реформ усередині країни і проведення другої хвилі мобілізації на тлі невдоволення росіян першою хвилею, тому в Росії все це відбувається приховано.

Читайте також: "На операцію це не потягне": що чекає на Росію у разі нового наступу в Україні

Експерти переконані, що Путін боїться втратити свій статус у РФ, у зв'язку з цим всю відповідальність за військові поразки й непопулярну політику він перекладає на "цапів-відбувайлів", зокрема міністра оборони Росії Шойгу, деяких російських генералів тощо.

Крім того, російський диктатор дозволяв так званим воєнкорам критикували рішення війського командування й Міноборони Росії, щоб зняти з себе провину, після чого навіть вдавався до перетасовування структури російського командування.

Саме це небажання ризикувати своєю популярністю і статусом у РФ не дає Путіну можливості розглядати ймовірність застосування ядерної зброї у повномасштабній війні проти України та йти на ескалацію з НАТО, а всі ядерні погрози зі сторони країни-терористки Росії націлені лише на залякування Заходу.

"Путін також продовжує демонструвати, що він залишається обачливою людиною, яка приділяє значну увагу усуненню ризиків, навіть попри те, що його сприйняття ситуації, з якою він стикається, розходиться з реальністю", - наголосили в ISW.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російський диктатор Путін знову натякав на використання ядерної зброї після оголошення постачання танків для України.