RU  UA

"На операцію це не потягне": що чекає на Росію у разі нового наступу в Україні

У Росії недостатньо сил для широкомасштабного наступу у 2023 році, про рівень розмаху якого останнім часом не стихають розмови.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт Михайло Самусь.

Читайте також: На кордоні півмільйона російських військових: у Міноборони назвали два ймовірні шляхи наступу ворога

"Чи буде широкомасштабний наступ? Я вважаю, що ні. Коли мене питали в січні 2022 року чи може бути широкомасштабний наступ РФ, то я відповідав, звісно що так, оскільки у Росії є можливості: вони зібрали певні сили довкола України і можуть зробити цей наступ, але він буде катастрофою, тому що ті сили, які зібрала Росія, недостатні для реалізації успішного завдання", - пояснив експерт.

Щодо нинішнього широкомасштабного наступу, то зараз ударних угруповань, достатніх для початку нової широкомасштабної операції стратегічного або оперативно-стратегічного рівня, Росія не має.

"Так, в неї є певні угруповання, які вона зібрала в тому числі в Білорусі, 10-12 тисяч військових на Харківському напрямку, на Донбасі основне угруповання і на півдні. На Донбасі вони продовжують наступальні дії. Саме дії, а не операцію, на операцію це не тягне. Такі дії відбуваються, тому що Путін поставив завдання окупувати Донбас. Йому треба хоч щось до 24 лютого. Але говорити про повномасштабний наступ я би не став, оскільки немає у росіян сил", - зауважив він.

За його словами, росіяни можуть звісно всі війська, які в них є, направити в Україну, але це призведе до остаточного розгрому російської армії.

"Це єдине що може статися, якщо вони в тому стані, в якому зараз перебувають, підуть на Україну одночасно з кількох напрямків. Це буде катастрофа і повний розгром путінської армії", - наголосив Михайло Самусь.

Нагадаємо, що росіяни, разом із великою кількістю мобілізованих, стягують в Україну і старі танки Т-62, зняті з консервації.