RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У танків "Leopard 1" є недолік: ізраїльський офіцер вказав на важливий для ЗСУ нюанс

Німецький танк Leopard 1, 178 штук яких прибудуть в Україну з Німеччини, був спроектований із захистом тільки від осколків та стрілецької зброї.

Про це написав військовий аналітик, офіцер Армії оборони Ізраїлю Ігаль Левін, який зазначив, що вирішує не техніка, а як вона застосовується.

У 50-х роках минулого століття і в першій половині 60-х в Ізраїлі на озброєнні були американські Sherman, які застаріли ще під час Другої світової війни та французькі слабко захищені танки AMX-13.

Читайте також: Мінімум три батальйони: Рєзніков розповів, коли і скільки танків Leopard отримає Україна

У Єгипту були радянські танки ІС-3, Т-54/55 і Т-34-85 до купи, а також британські Centurion.

Французький легкий танк не міг пробити середні танки супротивника, тож євреї від нього відмовилися, як тільки змогли, тобто лише у другій половині 60-х років, оскільки використовували "зоопарк з машин" далеко не від хорошого життя, - охарактеризував озброєння Ізраїлю тих років Ігаль Левін.

Але країна перемогла у війнах 1956 і 1967 років, тому що в бою вирішує те, як використовується техніка.

В умілих руках і "перші леопарди зіграють свою скрипку", упевнений ізраїльський офіцер, водночас застерігаючи від тактики, яку застосовують ЗС РФ.

Leopard 1 не потрібно вибудовувати колонами, гнати їх на міни, гармати та розрахунки ПТРК прямо в лоб. Потрібно завжди пам'ятати, що ця зброя за фактом із серії "вистрілив і втік", - підказав військовий.

Нагадаємо, що військовий аналітик та волонтер Павло Нарожний вказав на те, що у танка Leopard 1 тонка броня і відносно слабка гармата, і він мало чим відрізняється від Т-72.