RU  UA

Чому Захід тягне із передачею Україні літаків: експерт назвав головну причину

Найбільша причина, через яку Захід затягує з передачею техніки Україні, зокрема, літаків – інерція старого погляду на світ, що росію неможливо перемогти. Але ми ламаємо цей світогляд.

Про це в ефірі Апостроф TV політолог Дмитро Левусь.

"На заваді передачі літаків Україні стає комплекс причин. По-перше, хто б там що не казав, залишається інерція старого погляду на світ, що росію неможливо перемогти. Це стосується всього комплексу військової допомоги і це почало долатися не так давно, що ми бачимо по передачі нам танків. Можливо є і інші міркування, окрім "не розізлити росію", - бажання виснажити рф в інший спосіб. Або є інші думки, що росія може дуже агресивно сприйняти передачу нам того чи іншого озброєння і треба її якось підготувати до цієї думки", – сказав він.

Та попри все Україна продовжує отримувати довіру Заходу, майстерно опановуючи західну зброю та долаючи ворога на полі бою. Але інерція залишається головною причиною затримок у рішенні постачання нових видів озброєння.

"Думок про передачу авіації Україні в різних країнах стає все більше і сам світ має призвичаїтися до цієї думки. Я думаю, що Україна довела, що їй можна довірити будь-яку зброю, але інерція все одно залишається, і це головна причина, через яку всі ці рішення гальмуються", – пояснив політолог.

Як писав "Апостроф", протягом кількох тижнів Захід ухвалить рішення про надання Україні бойової авіації. Після того, як США схвалили передачу GLSDB з бойовим радіусом 150 км, ми можемо розраховувати також на отримання ракет дальністю пуску 200-300 кілометрів.