RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Коли Україна отримає винищувачі, штурмову авіацію та ударні гелікоптери: у Зеленського назвали термін

Протягом кількох тижнів Захід ухвалить рішення про надання Україні бойової авіації. Після того, як США схвалили передачу GLSDB з бойовим радіусом 150 км, ми можемо розраховувати також на отримання ракет дальністю пуску 200-300 кілометрів.

Про це розповів радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі всеукраїнського телемарафону.

За його словами, питання ухвалення рішення про передачу Україні бойових літаків – винищувачів, штурмової авіації та ударних вертольотів – має вирішитися протягом тижнів. Переговори вже тривають.

Читайте також: У нас є свобода, дайте нам крила: чого досягнув Зеленський у Лондоні

"Сьогодні залишився єдиний елемент для того, щоб дозакрити небо – це винищувачі, а також штурмова авіація та ударні вертольоти. Це вже абсолютно активна опція на столі переговорів. Термін – тижні", - зазначив чиновник.

Подоляк додав, що після схвалення Сполученими Штатами передачу Україні далекобійних GLSDB з бойовим радіусом 150 км, реальною стала й передача ракет з дальністю 200-300 км.

Як розповідав "Апостроф", на черговій зустрічі у форматі "Рамштайн", яка відбудеться 14 лютого, обговорюватимуться логістичні та організаційно-технічні питання щодо постачання Україні танків. А також буде закладено курс на обговорення поставок бойової авіації.