RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

SpaceX обмежив використання Starlink в Україні: кому заборонили користуватися

Компанія Ілона Маска SpaceX обмежила використання супутникового інтернету Starlink українськими військовими, щоб вони не змогли користуватися ним для управління безпілотниками під час повномасштабної війни.

Про це повідомили в Reuters.

За словами президентки і головної операційної директорки SpaceX Гвінни Шотвелл, Starlink призначався не для використання його "як зброї".

Читайте також: Як замовити і скільки коштує в Україні інтернет від Starlink: покрокова інструкція

"Компанія не дозволяла використовувати Starlink як зброю та у наступальних цілях, і керування дронами за допомогою інтернету від SpaceX не входило до домовленостей компанії з українським урядом", - сказала вона.

Як відомо, українська армія використовує безпілотники для ефективного встановлення позицій ворога, ведення вогню на великі відстані й скидання снарядів по техніці чи живій силі окупантів.

"Однак українці використали його ненавмисно і не в рамках жодної угоди...Є речі, які ми можемо зробити, щоб обмежити їхню здатність робити це. Є речі, які ми можемо зробити і вже робимо", - додала Шотвелл.

Президентка SpaceX зазначила, що використання супутникового інтернету Starlink в Україні призначалося для гуманітарних цілей, зокрема, широкосмугового інтернету лікарням, банкам і сім'ям, що постраждали від повномасштабного російського вторгнення.

"Ми знаємо, що військові використовують їх для зв'язку, і це нормально, але ми ніколи не хотіли, щоб вони використовували його в наступальних цілях", - заявила операційна директорка.

Раніше "Апостроф" повідомляв: Ілон Маск запевняв, що компанія SpaceX продовжуватиме підтримувати Starlink в Україні.