RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Сили ППО не залишили шансів російським ракетам: усе, що потрібно знати про масований удар 10 лютого

Російське окупаційно-терористичне військо 10 лютого здійснило чергову масовану ракетну атаку на Україну, однак завдяки відмінній роботі протиповітряної оборони вдалося збити більшість ракет. Всього за добу була випущена 71 ворожа ракета - 61 збили сили ППО.

"Апостроф" зібрав усю актуальну інформацію про ракетну атаку й енергетичну ситуацію.

З повітря росіяни атакували 8 стратегічними бомбардувальниками Ту-95мс, які випускали ракети Х-101 та Х-555 з районів Каспійського моря та Волгодонська. Також атакували з кораблів у Чорному морі – крилатими ракетами морського базування типу "Калібр".

"Станом на 11.30 противник здійснив 71 пуск крилатих ракет Х-101, Х-555, "Калібр" (в т.ч. нічні пуски). Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил та інших складових Сил оборони України знищено 61 крилату ракету ворога та 5 дронів-камікадзе "Shahed-136/131", про які повідомляли раніше!" - інформували в Повітряних Силах ЗСУ.

Вибухи було чутно в Кривому Розі, у Вінницькій, Дніпропетровській та Івано-Франківській областях.

Читайте також: Російські ракети пролетіли через Молдову та Румунію: чим це може обернутися для РФ

Київ

За інформацією мера Києва Віталія Кличка, сили ППО над Києвом збили 10 ракет, однак є пошкодження електромереж. Обійшлося без постраждалих.

"В повітряному просторі Києва силами ППО було знищено 10 ворожих ракет. Уламками ракети у Голосіївському районі пошкоджено два автомобілі, будинок та електромережі. Данні щодо постраждалих наразі відсутні. Інформація уточнюється!" - сказав Сергій Попко, начальник КМВА.

Львівська область

Біля села Кізлів у Золочівському районі неподалік автобусної зупинки впала ракета окупантів, але не зірвалася. Зараз надзвичайники працюють над її знешкодженням. Без жертв і постраждалих, інформував глава Львівської ОВА Максим Козицький.

Завдяки успішній роботі ППО також немає "прильотів" у Львові.

Хмельницька область

"За попередньою інформацією, в Хмельницькій області наші сили ППО збили 1 крилату ракету та 1 шахід. Але, на жаль, є влучання в об'єкт критичної інфраструктури Хмельницької громади. Пожежа ліквідована, постраждалих нема. Матеріальні збитки підраховуються", - написав очільник Хмельницької ОДА Сергій Гамалій.

Харківська й Запорізька області

Унаслідок останнього удару російських окупантів у Харківському районі поранення отримали 8 людей, двоє з них у важкому стані. Їх госпіталізували. Атакували Харківщину з Бєлгородської області Росії.

Тим часом у Запоріжжі зафіксовано два "прильоти".

За словами спікера Повітряних Сил ЗСУ Юрія Ігната, сьогодні РФ запустила рекордну кількість ракет С-300, зокрема, по Харківській і Запорізькій області ворог випустив до 35 ракет.

Полтавська область

За інформацією глави Полтавської ОВА Дмитра Луніна, на Полтавщині працювала ППО.

Вирва від вибуху після падіння збитої російської ракети над ДніпропетровщиноюФото: Телеграм

Яка ситуація з енергетикою в Україні

Як повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко, найскладніша ситуація з енергетикою після ранкової атаки у Запорізькій, Харківській та Хмельницькій областях, оскільки є влучання в об'єкти теплової та гідрогенерації, а також високовольтної інфраструктури у шести областях. У багатьох регіонах впровадили аварійні відключення електроенергії.

Раніше "Апостроф" повідомляв про подробиці нічного ракетного удару по Україні 10 лютого.