RU  UA

Гинуть і "вагнери", і десант: боєць ЗСУ про втрати Росії на Донбасі

Російська армія продовжує зазнавати великих втрат під час боїв на Донбасі. При цьому гинуть однаково й "елітні" підрозділи, й найманці приватної військової компанії "Вагнер".

Про це в ефірі Апостроф TV розповів командир 4 роти 128 батальйону 112 бригади ТрО міста Києва, депутат Київради, радник оборонного комітету Верховної Ради Юрій Федоренко.

Читайте також: На Бахмутському напрямку ситуація вкрай важка: боєць розповів про ситуацію

Він зауважив, що наступ окупанти проводять на Донбасі вже не перший місяць, тому говорити про те, що зараз розпочався масштабний - неправильно.

Зокрема, що стосується Луганського напрямку, безпосередньо Сватового та Кремінної, то ініціатива знаходиться повністю на боці Збройних сил України.

До прикладу, днями противник вчиняв ударно-штурмові дії хвилями певною кількістю живої сили за підтримки броньованої техніки. Однак, за рахунок злагодженої діяльності 92-ї механізованої бригади, а також 14-ї механізованої бригади вдалося знищити значну кількість живої сили противника. Також були вражені технічні засоби росіян.

"І вчора був один з безпрецедентних випадків, коли за рахунок артилерії був знищений гелікоптер, який здійснив посадку для того, щоб забрати з собою піхоту - я так розумію, що то були, в тому числі і поранені. В результаті виявлення квадрокоптером був скорегований вогонь артилерії, і відповідно цей гвинтокрил був знищений", - зауважив він.

"Елітні" підрозділи Збройних сил Російської Федерації, по більшій частині підготовлені, вже були розбиті. А підготувати якісний кадровий резерв і ресурс за короткий проміжок часу - неможливо.

"Підготувати кадровий резерв і ресурс якісно протягом того часу, який був у Російській Федерації, - ми кажемо про три-чотири місяці – це майже неможливо. Не треба недооцінювати противника, але і переоцінювати не потрібно. Противник використовує як приватну військову компанію - "вагнерівців", так і "славнозвісних" десантників, але гинуть вони на нашій землі рівнозначно з усіма іншими", - наголосив Юрій Федоренко.

Нагадаємо, 9 лютого очільник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай розповів, що російська окупаційна армія фактично почала наступ у Луганській області. Сили зосереджені на одному напрямку.