RU  UA

На Бахмутському напрямку ситуація вкрай важка: боєць розповів про ситуацію

Станом на четвер, 9 лютого, ситуація на Бахмутському напрямку залишається вкрай важкою, але і досі контролюється військами ЗСУ.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів Роман Конон, лейтенант батальйону "Свобода" НГУ.

За його словами, ворожі війська і надалі намагаються взяти Бахмут, проте особливого успіху не мають. Так, армія РФ не полишає спроб дійти до траси Костянтинівка-Бахмут – їй вдалося просунутися на кілометр. Водночас до траси Слов’янськ-Бахмут ворожі війська просунулися на 3 км. Ці траси постійно прострілюються ворогом, але знаходяться під контролем ЗСУ.

Роман Конон наголосив, що за кожну невелику пройдену противником ділянку, вмирає сотні російських окупантів, при чому ворожі війська не забирають навіть поранених бійців, не кажучи про трупи.

Читайте також: Наші переваги можуть стати на заваді: військовий експерт пояснив, у чому важливість Бахмута

"Наші бійці бачили, як вони посилають на мінне загородження "чмобіка". Потім, коли він підірвався, привели іншого, який того не бачив і він почав свій шлях з того місця, де підірвався попередній. І теж підірвався. Таким чином вони прокладають собі шлях через загородження", - розповів лейтенант.

Він додав, що піхотні підрозділи ніхто не рахує і не забирає – на Бахмутському напрямку знаходиться мікс із поранених та вбитих представників різних підрозділів, зокрема вагнерівців, новомобілізованих "чмобиків" та штатних російських військових. Причому останніх армія РФ хоч якось береже, а перші дві групи анітрохи не шкодує, використовуючи, як гарматне м'ясо.

Раніше ми писали, що для здійснення контрнаступу ЗСУ потрібна зброя та техніка від західних партнерів, тому виведення Сил оборони з Бахмута на Донеччині не буде.