RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

10 травня

9 травня

Всі новини

День без лімітів: яка зараз ситуація в енергосистемі України

12 лютого в Україні не відключатимуть електроенергію, якщо її споживання не збільшиться впродовж дня. Це стало можливим завдяки цілодобовій роботі ремонтних бригад та введенню в роботу двох блоків АЕС, а також зменшенню використання електрики у зв'язку з вихідним.

Про це повідомили в Укренерго.

Попри те, що вночі в неділю російські окупанти намагалися атакувати критичну інфраструктуру України баражуючими боєприпасами на південно-східному напрямку (ППО збила 5 безпілотників), в Україні не відключатимуть електроенергію, оскільки в енергосистемі немає дефіциту потужності.

Читайте також: Комунальні тарифи 2023: на які "сюрпризи" чекати українцям навесні

"Споживання залишається значним через зниження температури, хоча й меншим, ніж у будній день. Станом на сьогодні, завдяки цілодобовій роботі ремонтних бригад Укренерго та введенню в роботу двох блоків АЕС, а також зниженню споживання у вихідний день, дефіциту потужності немає", - пояснили в Укренерго.

Хоч ліміти на 12 лютого в області не доводили, але якщо споживання електроенергії суттєво зросте, то можуть бути застосовані аварійні відключення, зокрема в Одеській, Київській, Хмельницькій, Житомирській областях.

"Звертаємо увагу, що зняття лімітів споживання стосується тільки доби 12 лютого. З початком робочого тижня й характерним для нього зростанням споживання, обмеження можуть повернутися", - наголосили енергетики.

Тим часом тривають ремонтні роботи на Одещині, де одна з найскладніших ситуацій з електропостачанням. Також ведуться роботи на всіх інших об’єктах, пошкоджених унаслідок ракетних обстрілів та атак дронів росіян.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російські окупанти можуть завдати точкових ракетних ударів по Україні.