RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Робота проти ППО: у ЗСУ пояснили, чому росіяни почали частіше атакувати "Шахедами"

Російські війська почали частіше запускати іранські дрони-камікадзе Shahed для ударів по Україні.

Про це в ефірі телемарафону повідомив спікер Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За його словами, росіяни зараз почали запускати дрони-камікадзе Shahed не лише вночі, а й увечері.

Юрій Ігнат стверджує, що ЗС РФ задіюють ударні безпілотники для атак по Україні, намагаючись розвідати роботу української ППО. При цьому місце запуску дронів-камікадзе Shahed залишилося тим самим - східне узбережжя Азовського моря.

Читайте також: У Дніпрі чути вибухи: що відомо

"Вони невеликими групами ввечері почали атакувати. Досліджують роботу нашої ППО, і дрони-розвідники можуть з'являтися, щоб оглянути наслідки ударів. Не можна назвати це підготовкою (до нового масованого удару – ред.). Вони просто вже третій день запускають, якщо сьогодні теж підтвердиться, що це "Шахеди", - додав Ігнат в ефірі телемарафону.

Через деякий час речник Командування уточнив, що ввечері 12 лютого Росія не атакувала українські регіони іранськими дронами-камікадзе Shahed. За словами офіцера, ЗС РФ могли запустити повітряні кулі, схожі на ті, що збивали в США, для виснаження української ППО.

"Можливо були і повітряні кулі, які запускали. Інформація перевіряється. Можливо, це не такі повітряні кулі, як були в США, але, можливо, повітряні кулі теж запустили, щоб виснажувати ППО або для іншої мети", - резюмував Ігнат.

Раніше ми розповідали, що Іран передав Росії контрабандою нову партію ударних дронів.