RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Рейтузи можна відкласти: якою буде погода в Україні найближчими днями

Незабаром настане Стрітення, яке натякне зимі, що пора дати дорогу весні почати володарювати над погодою в Україні. Хоч у найближчі дні зимові морози ще де-не-де показуватимуть себе, однак ця холодна пора року невпинно закінчується.

Про прогноз погоди на найближчі дні розповіла синоптикиня Наталка Діденко.

12 лютого в Україні ніч видалася морозною: у регіонах спостерігалося від -4 до -11 градусів. Водночас у день майже скрізь температура повітря значно підвищиться, що призведе до відлиги, за винятком північного сходу, де стовпчик термометра буде на рівні від нуля до +3 градусів.

Читайте також: Погода в Україні на День святого Валентина, Золотоуста та свято Трьох Святих: де очікуються дощі та снігопади

Утім, зима ще нагадає про себе сильним і поривчасим вітром західного й північно-західного напрямку, а також снігом та мокрим снігом, який періодично з'являтиметься у більшості регіонів, окрім півдня країни.

Тим часом у Києві тиждень розпочнеться з нічних морозів до -5 градусів і денного потепління до +2 градусів. Час від часу йтиме мокрий сніг. Хоч на небі визиратиме сонце, але тепло не буде - цьому причини сильний вітер і підвищена вологість.

"Наближається Стрітення і, як не крути, на носі - час, коли зима починає розуміти, що піти доведеться. Вона, звичайно, надуватиме важливо щоки сильним вітром, вночі відкручуватиме крани з морозом, жбурлятиме снігом, який і снігом довго вже не може бути - переходить часто в мокрий і всілякі інші вредності. Але навіть вона сама розуміє, що вже пора вкладати у валізу принаймні товстелезну смішну шапку, термобілизну чи улюблені рейтузи - юна весна вже десь там пудрить носик перед дорогою до нас", - додала Наталка Діденко.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в березні погода готує для українців "сюрпризи".