RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Росіяни атакують на 5 напрямках, використовуючи авіацію, артилерію та "шахіди"

354 доба повномасштабної російсько-української війни: ворог сконцентрований на наступі на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках, де він активно застосовує оперативно-тактичну та армійську авіацію для ударів по позиціях ЗСУ.

Про це повідомили в зведенні Генштаба ЗСУ станом на ранок 12 лютого.

Протягом доби українські військові відбили атаки російських окупантів у районах Білогорівки і Серебрянського лісництва Луганської області та Торського, Федорівки, Бахмута, Іванівського, Часового Яра, Первомайського, Побєди, Мар’їнки і Вугледара Донецької області.

Читайте також: РФ готує переворот у Молдові: у РНБО пояснили, у чому небезпека для України

Водночас окупаційне військо завдало 12 ракетних ударів, 3 з них - по цивільній інфраструктурі Харкова, і 32 авіаційних удари, 6 з яких із застосуванням БпЛА "Шахед-136". Українські захисники збили 4 цих дрони. Також ворог здійснив понад 90 обстрілів з РСЗВ. Важливо зауважити, що залишається загроза подальших російських авіаційних та ракетних ударів по України.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках без значних змін, немає ознак формування наступальних угруповань. Під обстріли потрапили райони понад 20 населених пунктів, зокрема, Сеньківка Чернігівської області; Нововасилівка, Порохонь, Студенок, Старикове і Волфине на Сумщині та Красне, Глибоке, Синельникове, Вовчанськ, Фиголівка, Новомлинськ і Дворічна Харківської області. Разом з цим окупанти завдали авіаційних ударів біля Гатища і Вовчанська.

На Куп’янському та Лиманському напрямках ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 25 районів населених пунктів: Гряниківка, Новоєгорівка, Синьківка, Петропавлівка, Табаївка і Берестове Харківської області та Стельмахівка, Вишневе, Червонопопівка і Серебрянське лісництво на Луганщині. Завдав авіаційних ударів неподалік Червонопопівки, Житлівки і Діброва на Луганщині та Григорівки і Спірного на Донеччині.

На Бахмутському напрямку під танкові, мінометні та артилерійські обстріли потрапили райони населених пунктів Спірне, Берестове, Васюківка, Залізнянське, Красна Гора, Парасковіївка, Часів Яр, Бахмут, Іванівське, Кліщіївка, Курдюмівка, Предтечине, Біла Гора та Залізне Донецької області. Всього - понад 25 населених пунктів.

На Авдіївському та Новопавлівському напрямках під обстрілами ворога опинилися райони 25 населених пунктів, зокрема, Калинове, Орлівка, Сєверне, Авдіївка, Побєда, Новомихайлівка, Вугледар, Золота Нива, Нескучне, Времівка і Новосілка. Ворожі авіаудари зафіксовано поблизу Авдіївки, Веселого, Невельського та Мар’їнки.

На Запорізькому напрямку вогневого ураження зазнали Времівка і Новопіль Донецької області та Малинівка, Гуляйполе, Чарівне, Мала Токмачка, Магдалинівка і Степногірськ на Запоріжжі. Російські окупанти завдали авіаційних ударів в районах Малої Токмачки та Кам’янського.

На Херсонському напрямку ворожий артилерійський вогонь накрив передмістя та сам Херсон, а також райони понад 30 інших населених пунктів, включаючи Гаврилівку, Милове, Червоний Маяк, Новоберислав, Берислав, Бургунку, Придніпровське та Станіслав Херсонської області. Росіяни завдали авіаудару в районі Зимівника.

"У Брилівці та Новокиївці тимчасово зайнятої території Херсонської області, відзнчаються спроби окупаційної так званої "місцевої адміністраці"” відібрати житло у місцевого населення. Зокрема, військовослужбовці російських окупаційних військ активно ходять по будинках та перевіряють у громадян наявність прописки та документів на право власності житла. Покинуті будинки опломбовуються з розміщенням повідомлень про те, що приміщення перейшли у право власності так званої окупаційної "місцевої адміністрації"", - додали в Генштабі.

Тим часом українська авіація протягом минулої доби завдала 19 ударів по районах зосередження російських окупантів та ще 2 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів. До того ж наші військові збили літак Су-25 та БпЛА типу "Орлан". Також відпрацювали й підрозділи ракетних військ і артилерії, які уразили 14 районів зосередження живої сили ворога та його зенітно-ракетний комплекс.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російське окупаційне військо вночі 11 лютого обстріляло Харків ракетами С-300.