RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

РФ готує переворот у Молдові: у РНБО пояснили, у чому небезпека для України

Росія планує організувати державний переворот у Молдові.

Про це в ефірі національного телемарафону попередив секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов.

Загрозу проведення можливого перевороту топ-чиновник прокоментував у контексті нещодавньої відставки прем'єр-міністра Молдови Наталії Гаврилиці.

За словами Данилова, Росія зацікавлена у зміні молдавської влади, оскільки чергова точка напруження відверне увагу Заходу від повномасштабної війни в Україні.

Читайте також: Російські ракети пролетіли через Молдову та Румунію: чим це може обернутися для РФ

"Давайте не говорити, що у Молдови нічого не сталося. Там зараз відбувається зміна керівництва країни, максимально посилюється силовий блок", - продовжив секретар РНБО та нагадав, що раніше Україна передала Кишиневу інформацію про підготовку росіянами перевороту.

Данилов також зазначив, що після руйнівного землетрусу Росія направила до Туреччини "рятувальників" з числа "кадировців", які брали участь у війні та вчиняли воєнні злочини проти українців.

"Ми зараз уважно відстежуємо, щоб не сталося так, що ці "рятувальники" виявляться в Кишиневі. Ми знаємо їхні прізвища та імена. У них було особисте завдання з 24 лютого" , - додав Данилов.

Серед "рятувальників", відправлених із РФ до Туреччини, є Данило Мартинов, який після вторгнення виконував бойові завдання на території України та керував захопленням Бородянського психоневрологічного інтернату під час окупації Київської області.

Раніше ми розповідали, що українська розвідка перехопила план Кремля та попередила Молдову про можливий переворот.