RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Вже 27 тисяч: кількість добровольців до "Гвардії наступу" зростає

Понад 27 тисяч українців подали заявки на вступ до лав штурмових бригад "Гвардії наступу".

Цю інформацію в ефірі телемарафону оприлюднила речниця МВС Мар’яна Рева.

За її словами, під час прийому заявок від добровольців профільне міністерство звертає увагу на вмотивованість бійців, які бажають нести службу у штурмових бригадах "Гвардії наступу".

Читайте також: До "Гвардії наступу" подано вже понад 20 тисяч заявок: деталі

"Ми визначаємо наскільки людина мотивована, готова, хоче вчитися, якщо не має військового досвіду й чи має основну мету - звільнення України від загарбників", - зазначила Рева та додала, що наразі вже подано понад 27 тисяч заявок від українців.

Більш як 12 тисяч заявок подали через "гарячі лінії" та особисті звертання до ЦНАПів. Добровольцями у штурмових бригадах бажають стати ще 15 тисяч громадян. Рева попередила, що в процесі долучення кандидату потрібно пройти певні етапи, після завершення яких він матиме змогу долучитися до підрозділів.

"Перший корок - подача анкети, надалі подача документів у підрозділи, потім - військово-лікарські обстеження. До речі, наразі понад 800 осіб уже пройшли ВЛК. Подальші етапи - це тестування на знання законодавства, на логічне мислення, психологічне тестування. Обов’язковим етапом є відповідний рівень фізичної підготовки", - продовжила речниця в ефірі телемарафону.

Окремо Рева прокоментувала випадок, якщо добровольцу, який бажає вступити до "Гвардії наступу", надійшла повістка. За її словами, алгоритм дій значною мірою залежатиме від типу повідомлення з центру комплектації. Речниця також не виключає, що набір до "Гвардії наступу", може продовжитися після 1 квітня з огляду на великий попит з боку населення.

Раніше ми розповідали, хто може приєднатися до "Гвардії наступу".