RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Без них було б дуже важко: міністр назвав три сучасні технології, які допомагають ЗСУ

Збройні Сили України мають багато переваг на фронті повномасштабної війни завдяки використанню супутникового зв’язку Starlink, безпілотників та систем ситуативної обізнаності.

Про це повідомив очільник Мінцифри Михайло Федоров в інтерв'ю РБК-Україна.

За його словами, українським військовим було б складно будувати мережеву війну без Starlink, тоді як без дронів ЗСУ були б ніби без очей.

Читайте також: "Український Шахед": показали перший успішний ракетний запуск БПЛА

До того ж БпЛА дають можливість завдавати ударів по ворогу - його техніці й живій силі. Разом з цим система ситуативної обізнаності допомагає наносити шари інформації на карту в режимі реального часу, що дозволяє ухвалювати ефективні управлінські рішення.

"Росіяни також використовують БПЛА та власні системи ситуативної обізнаності, але Starlink все ж дають взагалі інші можливості для нас бути швидшими. І тут тепер на перше місце постає питання синхронізації власних сил", - сказав Федоров.

Важливим моментом є технічна перевага в синхронізація ефективних дій, коли одночасно використовуються супутниковий зв'язок і БпЛА. Водночас міністр зауважив, що зараз не варто оцінювати, на чиєму боці в цілому технічна перевага.

"Зараз відбувається технологічна і організаційна війна. Хто швидше пристосовується до нових технологічних умов ведення війни, той, звичайно, перемагає на певній ділянці та стратегічно", - пояснив він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українські військові запроваджують систему ситуаційної обізнаності Delta.