RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Деякі українці мають право на безкоштовні лічильники на газ: кого стосується

На період дії військового стану населення захищене від ринкових коливань ціни на газ, і в лютому річні ціни оприлюднили 9 компаній, що постачають "блакитне паливо" побутовим споживачам. Тим, у кого внаслідок воєнних дій прилади обліку газу були пошкоджені, їх міняють безплатно.

Про це повідомили у Регіональній газовій компанії (РГК).

Уточнюється, що заміна пошкоджених лічильників виконується в ході відновлення подачі газу до будинку за рахунок газорозподільних компаній, тобто безкоштовно для споживачів.

"Заміна лічильників, пошкоджених внаслідок ворожих обстрілів, безкоштовна. Вона виконується за рахунок газорозподільних компаній у ході відновлення подачі газу до будинку. Якщо в результаті у вашому будинку відключено газ, потрібно звернутися із заявою до вашої газорозподільної компанії, і вона відновить розподіл газу", – пояснив технічний директор РМК Сергій Бондар.

Читайте також: Комунальні тарифи 2023: на які "сюрпризи" чекати українцям навесні

Станом на січень із початку повномасштабної війни газовики безкоштовно встановили українцям 75 тисяч газових лічильників українського виробництва. Вони випускаються у двох метрологічних центрах RGC Metering. Це дозволило газорозподільним компаніям, які працюють у зоні бойових дій, швидко замінювати прилади обліку, а не чекати на постачання від інших виробників.

Раніше "Апостроф" розповідав, що змінилося у 2023 році у платіжках за газ.