RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Готові до будь-яких дій ворога: ЗСУ провели навчання на кордоні з Білоруссю, відео

На півночі Рівненщини, на кордоні з Білоруссю, проведено тактико-спеціальне навчання Сил оборони України по охороні важливого об’єкта критичної енергетичної інфраструктури.

За навчаннями, як інформує Командування Об'єднаних Сил ЗС України, спостерігав командувач Об’єднаних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

У тренуванні були задіяні сили й засоби ЗС України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Служби безпеки та Національної поліції.

Читайте також: Якими будуть дії ЗСУ при зростанні загрози з Білорусі: Наєв зробив заяву

"Координація взаємодії даних сил є дуже важливою. У будь-який час, у випадку зростання рівня воєнної загрози, вони мають бути готові на відмінно відпрацювати дії за призначенням", – наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За словами командувача, на даний момент загроза з півночі проти України є дуже низькою, але Сили оборони використовують цей час для більш якісної та інтенсивної підготовки всіх сил та засобів.

Він підкреслив, що навченість особового складу є дуже важливим елементом готовності нашої оборони й таким чином ССО підвищують оборонні спроможності.

"Тренування засвідчило як те, що сили готові до дій, так і те – над чим необхідно попрацювати в подальшому. Цей процес безперервний й триває, допоки сили і засоби не будуть готові діяти автоматично", – підкреслив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Нагадаємо, раніше Командувач Об’єднаних Сил ЗСУ Сергій Наєв перевірив готовність до відбиття атак ДРГ на об’єкти критичної інфраструктури на півночі країни.