RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Окупанти просуваються під Куп'янськом та Кремінною: актуальні карти боїв в Україні

Йде 357-та доба повномасштабної війни з російськими окупантами, вони повільно просуваються до Лимана і бояться вести наступальні дії в Запорізькій області, побоюючись контратак ЗСУ.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни ISW.

Луганський напрямок

14 лютого окупанти продовжили наступальні дії на Куп'янському напрямку. Українські сили відбили атаки російських сухопутних військ у районі Гряниківки, за 16 км на північний захід від Куп'янська.

Геолокаційні кадри російських танків, що діють на захід від Площанки (15 км на північний захід від Кремінної), показують, що росіяни поступово просуваються на північний захід від Кремінної.

Читайте також: Новий етап у війні: чому американців та європейців закликають терміново залишити Росію та Білорусь

Донецький напрямок

Окупанти продовжують намагатися захопити Бахмут. На кадрах із геолокацією від 13 лютого видно, що російські війська просунулися в межах одного кілометра на південний схід від Васюківки.

Українські війська також відбили атаки російських військ на північно-західній околиці Донецька в районі Водяного та на південно-західній околиці в районі Мар'їнки та Побєди. На південному сході від Вугледару йдуть запеклі бої.

Південний напрямок

14 лютого окупанти не вели наступальних дій у Херсонській та Запорізькій областях. Російські сили, ймовірно, віддають пріоритет зусиллям з підвищення бойової та оборонної готовності сил на півдні, перебільшуючи загрозу майбутнього наступу РФ на цьому напрямі.

На супутникових знімках можна побачити, що росіяни побудували нові траншеї та загородження вздовж траси Т2202 між Чаплинкою та Армянськом.

Як розповідав "Апостроф", раніше в мережі показали моторошні кадри з Вугледару .