RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Вимоги для виходу на пенсію змінюватимуться: українцям пояснили нюанси

Наразі в Україні офіційно пенсійний вік становить 60 років, хоча далеко не всі можуть, досягнувши цих років, вийти на заслужений відпочинок.

Про те, коли в країні відбудеться підвищення пенсійного віку, "Апострофу" розповів голова ПФУ Євген Капінус.

Керівник Пенсійного фонду зазначив, що в Україні вік виходу на пенсію та право на призначення пенсії за віком визначається залежно від тривалості страхового стажу та становить 60, 63 або 65 років.

Читайте також: Хтось залишиться без пенсії: в Україні проведуть масову перевірку законності виплат

Тобто для отримання пенсії у 60 років у 2023 році необхідно мати не менше 30 років страхового стажу.

Щорічно страховий стаж, який дає право виходу на пенсію після 60 років, збільшується на 12 місяців. Відповідно, у 2028 році він становитиме 35 років, пояснив Євген Капінус.

Якщо ж людина, якій у 2023 році виповнилося 60 років, має менше 30 років необхідного страхового стажу, вона матиме право на призначення пенсії після досягнення 63 років за наявності не менше 20 років страхового стажу.

У той же час усі, хто має не менше 15 років страхового стажу, зможуть вийти на пенсію після досягнення 65 років, - розповів голова ПФУ.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа" "Відсоток підвищення пенсій на 2023 рік ще не визначено, але без грошей пенсіонери не залишаться - голова Пенсійного фонду"