RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

В Україні четверту добу не вводять ліміти зі світла: в "Укренерго" дали прогноз

На середу, 15 лютого, НЕК "Укренерго" не надала лімітів споживання електроенергії, дефіциту потужності в енергосистемі немає вже четверту добу і сьогодні не прогнозується. Електростанції виробляють достатньо електроенергії, щоб покрити споживання.

Про це повідомляє Укренерго.

Водночас, виведено в аварійний ремонт енергоблок на одній із електростанцій, а один із енергоблоків на іншій електростанції - включений у роботу після ремонту. Інтенсивно працюють гідроелектростанції, які через нехарактерну для зими повінь мають багато ресурсів. Також зростає генерація із відновлюваних джерел енергії. Крім того, йде імпорт електроенергії зі Словаччини.

Читайте також: Масштаб значний: в "Укренерго" оцінили збитки від атаки 10 лютого

"Заміри фактичного споживання здійснюються відповідно до графіка у Сумській та Житомирській областях. Заміри в Івано-Франківській та Тернопільській областях перенесено на 21 лютого. Це пов'язано зі зміною звичайного режиму споживання у цих регіонах під час релігійних свят, що впливатиме на результати вимірювань" , – зазначили енергетики.

В Одесі через пошкоджену інфраструктуру все ще є незначні мережеві обмеження, застосовуються графіки погодинних відключень, щоб уникнути перевантаження обладнання.

Раніше "Апостроф" розповідав, як в Україні можна безкоштовно обміняти старі лампи на енергозберігаючі.