RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Масштаб значний: в "Укренерго" оцінили збитки від атаки 10 лютого

Україна зазнала атаки дронами-камікадзе, ракетами С-300, а вранці у п'ятницю почалася масована ракетна атака, які загалом призвели до пошкоджень значного масштабу.

Про це в ефірі телемарафону повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький, який зазначив, що росіяни змогли пошкодити декілька теплових та гідроелектростанцій.

"Сьогоднішня атака скоригувала наші плани з відновлення генерації, але разом з тим, катастрофи знову не сталося. Росіянам вчотирнадцяте не вдалося досягти своїх цілей", - констатував Володимир Кудрицький.

Читайте також: Через ракетну атаку РФ на Україну скасували "день без відключень світла"

Він повідомив, що у Харкові сьогодні буде дійсно складна ситуація. Укренерго планує протягом суботи-неділі відновити роботу деяких енергооб’єктів, які були пошкоджені.

"Критична інфраструктура Харкова заживлена. Ми працюємо над тим, щоб у Харкові ситуація із відключеннями наближалася до тієї ситуації, яка є по країні. Але на це потрібен певний час", - зазначив Володимир Кудрицький.

Укренерго потрібно оцінити масштаб руйнувань, щоб сказати точніше, коли можна буде виправити ситуацію у Хмельницькій області. Окрім того, енергетикам потрібно попрацювати над повним відновленням об’єктів навколо Одеси, які забезпечують живлення міста і Одеського району. Утім, запевнив він, ситуація вже покращилася, якщо порівнювати із тією, яка спостерігалася минулими вихідними.

"Було анонсовано, що місцеве обленерго уже тестує планові графіки відключень", - повідомив голова правління.

Нагадаємо, що Росія сьогодні випустила у повітря суму, яка дорівнює загальному розміру пенсій майже 9 мільйонів громадян.