RU  UA

Що отримає Путін у разі масованого авіаудару по Україні: думка експерта

Росія накопичує авіацію біля кордонів з Україною, вона може бути використана для підтримки їхнього наступу, яка зараз анонсується багатьма експертами. Однак для РФ це обернеться великими втратами.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів експерт з авіації Валерій Романенко.

"У Росії давно звучали такі гасла, що треба кидати авіацію в бій, незважаючи на втрати. Якщо у них зараз йдуть так звані "м'ясні атаки", коли масою продавлюють нашу оборону, то чому б не спробувати літаковою масою продавити нашу протиповітряну оборону? Звичайно, це призведе до шалених втрат, тому що ми отримуємо нові і нові зенітно-ракетні комплекси", - пояснив він.

Романенко додав, що "Рамштайн"-9 окрім "танкового" можна також назвати "протиповітряним". Там було оприлюднено отримання SAMP/T – системи, подібної до американських Patriot за параметрами. Французи підтвердили системи малої дії Crotale та передачу спеціалізованих радарів від найбільшого французького виробника високотехнологічної продукції.


Читайте також: Втрати можуть бути непоправними: британська розвідка оцінила удар авіацією по Україні

"Це тактичні радари, спеціалізовані на виявленні крилатих ракет, коптерів, безпілотників, артилерійських снарядів - всього, що завгодно, що літає в повітрі на невеликій висоті. Хоча дальність виявлення величезна - до 250 км", - розповів експерт.

За його словами, якщо росіяни кинуть авіацію в бій, втрати будуть величезні. Якщо російська авіація прориватиметься вглиб України, ми всі на власні очі бачитимемо результати їхніх бойових дій, бо до кожного збитого літака можна буде поїхати, зняти і показати картинку.

"Самі розумієте, яка це буде моральна підтримка, що російська авіація зазнає втрат. А вони, напевно, зазнають втрат, тому що нічого нового ні в тактиці, ні в техніці у них не з'явилося", - резюмував Романенко.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Масова атака літаками дасть Україні цікаву картинку - експерт з авіації