RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Це зробили росіяни: у Каховському водосховищі виникла критична ситуація

Каховське водосховище продовжує міліти через пошкоджені запірні шандори, які обстріляла російська армія, коли відступала восени минулого року.

Про це заявив депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань в ефірі Espreso TV.

Читайте також: Росіяни показали момент підриву моста біля Каховської ГЕС: відео

За його словами, зменшення рівня води у водосховищі може мати катастрофічні наслідки. Це може спровокувати мінімум - нестачу питної води, максимум - проблеми з охолодженням реактора Запорізької атомної електростанції.

"Окупанти не навмисно спускають воду - це відбувається внаслідок пошкодження шандор. Росіяни цієї шкоди завдали, ремонтувати не збираються, а руйнування тривають. Якщо нічого не зробити - рівень води дійде до критичної відмітки", - наголосив Сергій Хлань.

Варто зауважити, що це сталося, коли росіяни відступали з правого берега Херсонщини 11 листопада минулого року.

За словами експертів, через зниження рівня у водосховищі без води може залишитися населення Криворізького та Нікопольського районів, Апостолівської, Зеленодольської, Грушівської, Вакулівської, Першотравневської, Марганецької, Мирівської та Токмаківської громади.

Раніше "Апостроф" писав, що днями було підірвано автомобільний міст через канал "Сіверський Донець-Донбас" на автодорозі Костянтинівка-Бахмут, розташований на захід від села Іванівське.