RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Маск може нам позаздрити": мер Львова розповів, як місто залишається зі світлом під час постійних ударах ворога

Російські окупанти постійно атакують ракетами Львівську область, маючи на меті знищити тамтешню критичну інфраструктуру. Так, за майже рік повномасштабної війни в регіоні зазнали ушкоджень практично всі електропідстанції, однак попри це мешканці Львівщини залишаються з електроенергією.

Про те, як це вдається, розповів мер Львова Андрій Садовий під час телемарафону.

За його словами, унаслідок російських ракетних ударів майже всі електропідстанції Львова й області були ушкоджені, проте завдяки суттєвому запасі міцності й титанічній роботі енергетиків жителі регіону залишаються зі світлом.

Читайте також: ЗСУ за добу ліквідували кілька складів та пунктів управління ворога: зведення Генштабу

"По-перше, є достатньо серйозний запас міцності. По-друге, креативність наших енергетиків, креативність Укренерго. І я думаю, навіть деколи Маск може нам позаздрити, адже ми виживаємо за будь-яких умов", – пояснив Садовий.

У Львові побудували надпотужну систему альтернативного живлення за допомогою дизель-генерації, яка забезпечує електроенергією великі комунальні підприємства, медичні заклади тощо.

Водночас варто зауважити, що ситуація з електроенергією у Львові та область прямо залежить від того, яка ситуація зі світлом у всій Україні.

"Якщо сьогодні баланс в державі більш-менш стабільний, то і ми маємо електропостачання. Але ще раз наголошую, це лише завдяки мужності комунальних служб, енергетиків. Адже немає жодної підстанції, яка б не була атакована", – додав він.

Також Андрій Садовий підтвердив, що російські окупанти під час кожної ракетної атаки ціляться на об'єкти критичної інфраструктури у Львівській області, щоб добити місцеву енергосистему.

"Вони будуть далі бити, добивати. А ми повинні проявляти максимальну креативність та не здаватися. Виживати за будь-яких умов", - резюмував львівський мер.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що з'явилися подробиці чергового ракетного удару 16 лютого по Україні.