RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

ЗСУ за добу ліквідували кілька складів та пунктів управління ворога: зведення Генштабу

На триста п’ятдесят восьму добу повномасштабного російського вторгнення окупанти вночі вчергове атакували Україну ракетами, зокрема, зафіксовано влучання в об'єкт критичної інфраструктури на Львівщині. Втім, українські війська дають гідну відсіч ворогові, ліквідовуючи особовий склад та військову техніку противника.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ на Facebook-сторінці.

Так, протягом доби авіація нашої країни завдала 11 ударів по місцях дислокації російських окупантів та їхньої техніки, а також 5 ударів по позиціях зенітно-ракетних комплексів. Окрім цього, знищено російський вертоліт Ка-52. Підрозділи ж ракетних військ і артилерії уразили 2 пункти управління ворога, 6 районів зосередження живої сили та 2 його склади боєприпасів.

Своєю чергою противник не припиняє тероризувати Україну – протягом доби він завдав 3 ракетних та 18 авіаційних ударів. Також зафіксовано 52 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Росіяни обстріляли критичну інфраструктуру Донеччини та Херсонщини, внаслідок чого були поранені та загинули люди.

Зазначається, що ймовірність подальших російських авіаційних та ракетних ударів по всій території України і надалі залишається високою.

Основні зусилля російські війська зосереджують на веденні наступальних операцій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках, в районах Гряниківки, Бахмута, Авдіївки, Мар’їнки та Вугледара.

Читайте також: Окупанти не досягли успіхів на жодному з напрямків: свіжі карти боїв

Протягом минулої доби ЗСУ відбили атаки ворога у районах понад 15 населених пунктів. Зокрема, біля Білогорівки та Серебрянського лісництва Луганської області та Федорівки, Бахмута, Диліївки, Авдіївки, Водяного, Первомайського, Мар’їнки, Новомихайлівки, Вугледара, Пречистівки та Новосілки на Донеччині.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Проте, ворожого вогневого впливу зазнали райони населених пунктів Янжулівка Чернігівської області; Рожковичі, Товстодубове, Білокопитове, Вовківка, Волфине та Басівка Сумської області та Гранів, Світличне, Стрілеча, Вовчанськ, Землянки, Рублене, Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна і Крейдянка на Харківщині. Окупанти завдали ударів силами армійської авіації з території рф по Наумівці на Сумщині та Гранову і Удах Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник обстріляв з танків, мінометів та артилерії понад 20 населених пунктів, включаючи Гряниківку і Кучерівку Харківської області; Новоєгорівку, Макіївку, Стельмахівку, Невське і Червонопопівку на Луганщині та Терни, Новоселівку, Спірне, Роздолівку і Степове Донецької області. Завдав авіаційних ударів в районах Житлівки, Серебрянського лісництва та Білогорівки.

На Бахмутському напрямку мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони понад 20 населених пунктів, серед них – Спірне, Виїмка, Роздолівка, Федорівка, Васюківка, Білогорівка, Парасковіївка, Бахмут, Кліщіївка, Іванівське, Часів яр, Ступочки, Предтечине та Курдюмівка.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках під танкові, мінометні та артилерійські обстріли потрапили 20 населених пунктів, зокрема, Авдіївка, Веселе, Водяне, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка, Побєда, Микільське, Вугледар, Новоукраїнка, Велика Новосілка, Нескучне, Пречистівка та Золота Нива Донецької області. Також, ворог завдав авіаційних ударів біля Кам’янки та Новомихайлівки.

На Запорізькому напрямку вогневого ураження зазнали райони понад 20 населених пунктів, зокрема, Времівка, Новопіль, Темирівка, Малинівка, Червоне, Гуляйполе, Білогір’я, Мала Токмачка, Новоандріївка та Кам’янське. Ворожі авіаудари зафіксовано неподалік Новополя та Малинівки.

На Херсонському напрямку від ворожого артилерійського вогню постраждали Херсон, а також райони понад 10 населених пунктів, включаючи Золоту Балку, Гаврилівку, Качкарівку, Зміївку, Берислав, Веселе, Львове, Іванівку, Токарівку, Тягинку, Берегове Херсонської області та Очаків на Миколаївщині.

В Чаплинці Херсонської області, 14 лютого, російські окупаційні війська здійснили обстріл міста з метою звинуватити та дискредитувати Збройні Сили України. За словами свідків, ракети летіли з південного напрямку, зі сторони тимчасово окупованих територій Автономної Республіки Крим.

Генштаб ЗСУ повідомляє, що у тимчасово окупованому Криму за ініціативи місцевого “Центру крові” почали пропагувати масову здачу крові серед цивільних громадян, а також доставлення крові з інших станцій переливання крові півострова. Через великі втрати та поранення російських окупантів додаткові станції переливання крові відкриваються також і в Ростовській, Бєлгородській та Воронежській областях.

Раніше ми писали, що Російська Федерація накопичує авіацію (включаючи бойові літаки та гвинтокрили) на кордоні з Україною - ймовірно, Кремль готується до великого наступу.