RU  UA

"Нічого нового ми не почуємо": блогер про виступ Путіна напередодні 24 лютого

Від виступу російського президента Володимира Путіна напередодні 24 лютого, річниці вторгнення Росії в Україну, чекати чогось нового не варто.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів російський опозиційний громадський і політичний діяч, юрист та блогер Марк Фейгін.

Читайте також: Яка частина українців згодна на територіальні поступки заради миру з Росією: результати соцопитування

"Особливо нічого нового ми не почуємо. Він не міг пройти повз річницю, так чи інакше треба позначитися, справа особлива: планувалося за 72 години Київ взяти, а так вийшло, що вже й рік минув", - зауважив він.

За його словами, звучатимуть вже звичні фрази про те, що "зуміли відстояти суверенітет Росії від Заходу, який використовуючи Україну хотів посягнути на цей суверенітет", а росіяни їх випередили.

Тобто лунатиме наратив, що Росія воює із Заходом, а все інше буде опущене. Адже насправді Путін, переносячи ще з грудня всі ці виступи перед федеральними зборами, планував досягнути якогось військового результату. З чим була пов'язана й зміна керівництва так званої "СВО", однак нічого не сталося.

"Тому що ще йому представляти? Взяття Соледара? Нічого. Прозвучить той самий пропагандистський набір штампів. Водночас, основна увага буде спрямована цими днями якраз на Байдена, який приїде до Польщі. Від Байдена якраз можна буде щось нове почути, а від Путіна вже нічого", - додав Фейгін.

Нагадаємо, на думку експертів, Росія не здатна на повторення масштабного наступу на Україну, як було 24 лютого 2022 року.