RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Яка частина українців згодна на територіальні поступки заради миру з Росією: результати соцопитування

Питання миру з Росією за певних умов періодично виникають на "просторах інтернетів" й грудні 2022 року було проведене телефонне опитування повнолітніх українців для оцінки суспільних настроїв.

Про це інформує Київський міжнародний інститут соціології.

Як виявилося, для 85% респондентів жодні територіальні поступки не є припустимими, натомість 8% вважають, що для досягнення миру і збереження незалежності можна відмовитися від деяких територій.

Читайте також: "Народ-миролюбець": як страх змушує росіян вимагати "переговори"

У всіх регіонах України абсолютна більшість населення проти будь-яких територіальних поступок. 80% жителів східної частини, яка зараз зазнає інтенсивних боїв, категорично проти поступок агресору, але готові на компроміс 9%. Натомість жителі південної частини - 82% проти 10%.

Варто зазначити, що переважна більшість як українськомовних українців, так і російськомовних з білингвами проти будь-яких поступок.

Зазначене опитування відбувалося упродовж грудня 2022 року методом телефонних інтерв’ю на основі випадкової вибірки 2005 мобільних телефонних номерів, абоненти яких мешкають у всіх регіонах України, крім АР Крим. До вибірки не включалися жителі територій, які тимчасово не контролювалися владою України до 24 лютого 2022 року та які виїхали за межі країни. Через вимкнення окупантами телефонного зв’язку КМІС вдалося опитати лише 3 респондентів, які проживають в окупованих населених пунктах. Й хоча погляди респондентів, які проживали в окупації, дещо відрізнялися, але істотно не впливали на якість результатів.

Нагадаємо, раніше ми писали, що найбільше може розчарувати українців після війни.