RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Окупанти мобілізують бомжів та наркоманів: зведення Генштабу та карти боїв за 16 лютого

Російські окупанти упродовж доби, 16 лютого, продовжили завдавати ракетних ударів по території нашої країни, що призвело до жертв серед мирних жителів.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у вечірньому зведенні.

Читайте також: Втрати можуть бути непоправними: британська розвідка оцінила удар авіацією по Україні

За добу 16 із 36 ворожих ракет збили українські сили. Противник завдав 12 авіа ударів та здійснив близько 10 обстрілів з РСЗВ.

Загроза завдання ударів висока.

Українська авіація завдала 13 ударів по районах зосередження окупантів, а також один - по позиції зенітно-ракетного комплексу. Українці вразили три райони зосередження живої сили, артпідрозділ на вогневій позиції, склад боєприпасів та два інші важливі об'єкти.

Росіяни основні зусилля зосереджують на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

Волинський, Поліський, Сіверський та Слобожанський напрямки: ситуація без істотних змін, наступальних угруповань не виявлено. Тривають обстріли по н. п Попівка, Бачівськ та Партизанське Сумської області, а також Ветеринарне, Гранів і Вовчанськ на Харківщині. З озброєння гелікоптера завдав по н. п. Уди Харківської області.

Куп’янський та Лиманський напрямки: ворог обстріляв райони населених пунктів Дворічна і Гряниківка Харківської області; Стельмахівка, Невське і Червонопопівка на Луганщині та Берестове на Донеччині.

За даними порталу DeepStateMap, ситуація на Лиманському напрямку виглядає так:

Бахмутський напрямок: обстріляли н. п. Спірне, Виїмка, Білогорівка, Веселе, Роздолівка, Бахмут, Іванівське, Ступочки, Предтечине, Олександро-Шультине та Курдюмівка.

Авдіївський та Шахтарський напрямок: вогонь відкривали по н. п. Веселе, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка, Новомихайлівка, Вугледар, Пречистівка, Велика Новосілка, Времівка та Нескучне на Донеччині.

Запорізький напрямок: обстріляли н.п. Зелене Поле Донецької області; Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Мала Токмачка, Оріхів, Новоандріївка та Кам’янське Запорізької області.

Херсонський напрямок: артилерійський вогонь відкрили по н.п. Зміївка, Токарівка, Антонівка та Херсоні. Постраждали мирні.

За даними Генштабу, росіяни у тимчасово окупованому Маріуполі проводять заходи з “мобілізації” місцевих. До війська забирають безпритульних, осіб з алкогольною та наркотичною залежністю.

Також відомі факти, що окупаційна адміністрація населеного пункту Гола Пристань на Херсонщині чинить тиск на місцеве населення стосовно переоформлення майнових прав за російським законодавством. Громадян, які не виконають вимог до травня, нібито збираються депортувати у Росію.

Детально про ситуацію на лінії фронту можна дізнатися за допомогою карт DeepStateMap.

Нагадаємо, на думку ексглави Служби зовнішньої розвідки України Миколи Маломужа, Росія не здатна на повторення масштабного наступу на Україну, як було 24 лютого 2022 року.