RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Окупанти не досягли успіхів на жодному з напрямків: свіжі карти боїв

Російські окупанти не досягли успіхів на півночі Харківської області. Під Вугледаром ЗСУ відтіснили російські сили з позицій.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Харківська та Луганська області

15 лютого російські війська не досягли жодних підтверджених успіхів на півночі Харківської області. Генштаб України повідомив, що українські війська відбили російську атаку поблизу Гряниківки Харківської області.

Спікер Східного угруповання військ України Сергій Череватий заявив, що російські війська поки що не завдають наземних ударів у Харківській області, а ведуть обстріл.

Російські війська здійснили наземні атаки на лінії Кремінна та Сватове. За повідомленням Генштабу ЗСУ, українські війська відбили російські атаки на Невське, Кремінну та Білогорівку Луганської області. Російські військові блогери стверджували, що російські війська досягли тактичних успіхів біля Площанки і атакували у напрямку Зарічного та Невського. Епізодичні бої продовжуються біля Ямполівки та балки Журавка.

Читайте також: Росія накопичує авіацію біля кордону з Україною: про що це може свідчити

Донбас

Окупанти продовжили наступ навколо Бахмута. Сергій Череватий повідомив, що минулої доби між російськими та українськими військами в районі Бахмута сталося щонайменше 25 бойових зіткнень. За даними Генштабу ЗСУ, українські сили відбили російські штурми в районі Бахмута, а також Федорівки (18 км на північ) та Івановського (6 км на захід).

Геолокаційні кадри, опубліковані 15 лютого, показують, що українські війська, ймовірно, утримують позиції на західній околиці Червоної Гори (6 км на північ від Бахмуту).

Росіяни також продовжували наступ на західних околицях Донецька. У Генштабі України повідомили, що українські сили відобразили штурми в межах 32 км на південний захід від Авдіївки в районі Водяного, Первомайського, Мар'їнки, Побєди та Новомихайлівки.

Продовжуються атаки окупантів також на заході Донецької області. У Генштабі України повідомили, що українські війська відобразили штурми поблизу Вугледару (30 км на південний захід від Донецька) та Пречистівки (40 км на південний захід від Донецька).

Геолокаційні кадри, опубліковані 15 лютого, показують, що українські сили, ймовірно, відтіснили російські сили з позицій на південь та південний схід від Вугледару.

Південна вісь

Російські війська продовжували регулярні обстріли на захід від Гуляйполя та у Дніпропетровській, Миколаївській та Херсонській областях. Українські джерела повідомили, що російські війська завдали ударів по місту Херсону та в районі Очакова Миколаївської області.

Раніше "Апостроф" розповідав, яку "нову" кампанію задумали в Кремлі та по чому будуть бити в Україні.