RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Коли Україна отримає німецькі танки Leopard: Пісторіус озвучив дату

Німецькі танки Leopard, на які вже чекають українські військові, прибудуть до нашої країни пізніше всього в останній тиждень березня.

Як повідомляє Укрінформ, про це міністр оборони ФРН Борис Пісторіус заявив журналістам у Мюнхені, де проходить конференція безпеки.

Читайте також: Як українські бійці проходять навчання на танках Leopard 2 у Польщі та Німеччині: фото, відео та всі подробиці

"Німецькі танки Leopard прибудуть в Україну пізніше за останній тиждень березня", - заявив глава оборонного відомства.

Відповідаючи на запитання про те, чи змінять ці Leopard ситуацію з обороною Бахмута, Пісторіус не зміг дати однозначної відповіді. Він заявив, що "це залежатиме від стратегії Збройних сил України".

Крім того, на конференції в Мюнхені президент Франції Еммануель Макрон закликав посилити військову підтримку України, щоб допомогти ЗСУ провести необхідний контрнаступ проти РФ.

"Нам абсолютно необхідно активізувати нашу підтримку і наші зусилля щодо опору українського народу і його армії і допомогти їм почати контрнаступ, який тільки й може дозволити вести переговори, що заслуговують на довіру, що визначаються Україною, її владою та її народом", — заявив у п'ятницю французький лідер.

У свою чергу канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав союзників якнайшвидше поставити бойові танки України.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" також розповідав про те, в чому різниця між німецькими та російськими танками.