RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Не вказала майно в Росії: Королевській повідомили про підозру

У п'ятницю, 17 лютого, прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за участі детективів антикорупційного бюро повідомив про підозру народному депутату V, VI та VIII, IX скликань, яку позбавлять громадянства через наявність російського паспорта, в умисному внесенні завідомо недостовірних відомостей до електронної декларації.

Про це інформує САП.

Як наголошується, народний депутат у декларації за 2020 рік не вказала дві земельні ділянки в Обухівському районі загальною площею 0,829 га вартістю понад 2,5 млн грн, а також житловий будинок та земельну ділянку, що розташовані в Московській області РФ вартістю майже 1,8 млн грн.

Читайте також: "Схеми" виявили у Підмосков’ї житло Наталії Королевської, яке вона приховувала протягом 16 років

Загалом сума незадекларованих об’єктів нерухомого майна становить понад 4,315 млн грн, що перевищує 500 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Дії особи кваліфіковано за ч. 1 ст. 366-2 Кримінального кодексу України, що карається штрафом від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або обмеженням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Оскільки місцеперебування нардепа не встановлено, про підозру їй повідомлено в порядку ст. 135, ст. 278 КПК України, йдеться у повідомленні.

У повідомленні не вказуються прізвище нардепа, натомість "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело у правоохоронних органах повідомило, що йдеться про Наталію Королевську.

Зазначимо, що ще у грудні НАЗК повідомляло, що виявило незаконне збагачення Королевської на 49,6 мільйона гривень та умисне внесення нею недостовірних відомостей до декларації за 2020 рік, які відрізняються від достовірних на 3,8 мільйона гривень.

Нагадаємо, що Наталія Королевська та її чоловік Юрій Солод подали заяви на складання мандатів народних депутатів та наразі мешкають в готелі Address Beach Resort у Дубаї, куди виїхали одразу після початку повномасштабного вторгнення.