RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Російські окупанти збільшили інтенсивність обстрілів Харкова: мер пояснив чому

Останні кілька тижнів російські окупанти збільшили інтенсивність обстрілів Харкова після тимчасового "затишшя". Водночас зараз ворог почав завдавати ударів прицільно, а не хаотично, як у перші місяці повномасштабної війни.

Про це повідомив мер Харкова Ігор Терехов в інтерв'ю РБК-Україна.

На початку повномасштабного вторгнення ворог був по житлових будинках, школах, універсистетах, адміністративних будівлях.

Читайте також: Одна з ракет влучила у депо "Нової пошти": фото та нові подробиці удару по Харкову

"На початку війни були дуже потужні обстріли- ракетами, снарядами. Вони руйнували інфраструктуру Харкова - житлові та адміністративні будівлі, навчальні заклади, дитячі садки. Це продовжувалося приблизно 4-5 місяців", - нагадав Терехов.

Після цього періоду було тимчасове "затишшя", оскільки Збройні Сили України відтіснили росіян до кордонів подалі від Харкова.

"Далі інтенсивність зросла знову і це тривало доти, доки агресора не відігнали за український кордон на більшій частині території нашої області. Тоді обстріли стали меншими.Але останнім часом їхня інтенсивність вкотре зросла. Минулого тижня (з 30.01 по 5.02 - ред.) росіяни завдали багато ударів, зокрема по об'єктах критичної інфраструктури", - додав харківський мер.

Спочатку окупаційне військо РФ вело хаотичні обстріли міста, тоді як зараз воно цілеспрямовано завдає ударів по критичній інфраструктурі, зокрема, по ТЕЦ, оскільки триває опалювальний сезон.

они завдають удари по трансформаторах, щоб у такий спосіб знеструмити місто. Що стосується вищих навчальних закладів - там нікого немає. У нас немає студентів, працівників. Але вони спеціально обстрілюють їх, щоб залякати населення", - пояснив Терехов.

За його словами, для вирішення проблеми з постійними обстрілами Харкова важливо недопустити замороження війни.

"Оскільки тоді жодний інвестор не прийде ні в Харків, ні в інші українські міста. Тому ми повинні перемогти і докласти надзусилля, щоб у нас була цілісна держава, щоб наш ворог був знищений і щоби загалом була безпека країни. У який спосіб її забезпечити? Я вважаю, що насамперед Україна повинна вступити в НАТО, або ж, можливо, будуть альянси, які дадуть гарантії безпеки України, в тому числі міста Харкова", - резюмував Терехов.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як сьогодні живе найбільш постраждалий район Харкова.