RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Тепер точно у військкомат: прикордонники зупинили "масову" втечу призовників, фото

Протягом доби прикордонники Чопського загону на Закарпатті затримали дві групи українців, які мали намір незаконно перетнути державний кордон.

Про це повідомили у Державній прикордонній службі України.

Читайте також: Є лише кілька винятків: скільки людей з однієї сім'ї мають право мобілізувати

Чоловіки хотіли потрапити до Словаччини, обійшовши прикордонників, які несли службу у районі населеного пункту Паладь Комарівці Ужгородського району. Їм це не вдалося: прикордонники спільно з оперативниками загону помітили рух людей і затримали їх за півкілометра від кордону.

Невідомі мали при собі паспортні документи громадян України. Усі четверо чоловіків виявились місцевими жителями. Наймолодшому з них було 19, найстаршому – 30.

Ще п'ять людей мали намір поза пунктами пропуску опинитися в Угорщині. Їх затримали на околицях Соловка. Про появу невідомих прикордонникам повідомив місцевий мешканець.

Це також були українські чоловіки віком від 18 до 39 років.

Але це не всі "історії втечі". Прикордонники Мукачівського загону зупинили на кордоні дві групи військовозобов'язаних чоловіків, які хотіли незаконно потрапити до Угорщини.

Троє мешканців міста Мукачево призовного віку зупинили за 350 метрів від кордону військовослужбовці відділу "Вилок" спільно з офіцером оперативно-розшукового відділу. Ні речей, ні мобільних телефонів чоловіки при собі не мали. Один з них не мав і документів. Цілі свого перебування поблизу українсько-угорського кордону закарпатці пояснити не змогли. Для з'ясування всіх обставин правопорушення затриманих доставили до прикордонного підрозділу.

Ще чотирьох закарпатців затримали сьогодні вранці прикордонники відділу "Лужанка". У ході реалізації інформації, наданої оперативниками загону, за 700 метрів до кордону, на околиці села Чома, наряд побачив машину, з якої вийшли чотири чоловіки і попрямували у бік угорського кордону. Їх затримали. Вони вирішили не приховувати, що хотіли незаконно перетнути кордон.

Наразі оперативники загону встановлюють чи причетний водій, який здійснив підвіз ухилістів у прикордонні, до їх переправлення до інших країн.

На затриманих складено протоколи про скоєння ними адмінправопорушення, передбаченого ст. 204-1 КУпАП "Незаконний перетин або спроба незаконного перетину державного кордону України", справи направлені до суду.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, як російські ІПСО намагаються зірвати українську мобілізацію.