RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Ворог сконцентрував сили на п'яти напрямках: зведення Генштабу на 17 лютого

359 доба повномасштабної російсько-української війни: Збройні Сили України відбивають наступи ворога на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках, де російські окупанти зосередили основні зусилля.

Про це повідомили в ранковому зведенні Генштабу ЗСУ станом на 17 лютого.

Протягом доби українські військові відбили атаки російських загарбників у районах населених пунктів Гряниківка і Синьківка Херсонської області; Стельмахівка, Кремінна, Діброва і Білогорівка - Луганської та Роздолівка, Федорівка, Парасковіївка, Бахмут, Іванівське, Сєвєрне, Водяне, Мар’їнка, Новомихайлівка і Вугледар на Донеччині.

Читайте також: Не для такого типу війни? Політолог назвав причини краху путінської армії в Україні

Тим часом ворог за минулу добу використав 41 ракету різних типів для ударів по Україні: серед них було п'ять перероблених ЗКР С-300, якими той завдав ударів по Харкову. Наші захисники збили 16 ракет. Водночас окупанти завдали 24 авіаційних удари та здійснили понад 50 обстрілів з РСЗВ, унаслідок чого є поранені та загиблі серед цивільних.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках окупаційне військо РФ продовжує утримувати визначені підрозділи у прикордонних з Україною районах, проте наступальних угруповань ворога не виявлено. На білоруських полігонах триває підготовка російських підрозділів. Росіяни продовжують мінометні та артилерійські обстріли позицій ЗСУ, а також населених пунктів вздовж державного кордону України. Протягом минулої доби ворожих обстрілів зазнали райони населених пунктів Попівка, Бачівськ та Партизанське Сумської області, а також Ветеринарне, Гранів, Світличне, Стрілеча і Вовчанськ на Харківщині.

На Куп’янському та Лиманському напрямках російські окупанти обстріляли населені пункти Новомлинськ, Дворічна, Гряниківка і Кучерівка Харківської області; Стельмахівка, Невське і Червонопопівка на Луганщині та Берестове Донецької області.

На Бахмутському напрямку під вогонь ворога потрапили Спірне, Виїмка, Білогорівка, Веселе, Роздолівка, Федорівка, Васюківка, Парасковіївка, Бахмут, Іванівське, Ступочки, Предтечине, Олександро-Шультине, Курдюмівка та Озарянівка.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках російське окупаційно-терористичне військо здійснило артилерійські обстріли населених пунктів Веселе, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка, Вугледар, Богоявленка, Пречистівка, Велика Новосілка, Времівка та Нескучне Донецької області.

На Запорізькому напрямку вогневого ураження зазнали райони населених пунктів Зелене Поле і Новопіль Донецької області та Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Білогір’я, Мала Токмачка, Новоданилівка, Оріхів, Новоандріївка і Кам’янське на Запоріжжі.

На Херсонському напрямку від ворожого артилерійського вогню постраждали Зміївка, Токарівка, Антонівка та Херсон.

"У тимчасово захопленому Мелітополі Запорізької області виявлено роботу додаткової вежі мобільного зв’язку, встановленої противником. За допомогою неї російські спецслужби мають можливість прослуховувати телефонні розмови абонентів GSM операторів. До тимчасово окупованого Луганська нещодавно прибула чергова команда інструкторів з Ірану для навчання російських військових застосуванню ударних безпілотних літальних комплексів", - додали в Генштабі ЗСУ.

Ворог несе рекордні втрати в живій силі, тому намагається поповнювати лави окупаційного війська в усі можливі способи, наприклад, залучаючи туди так званих "гастарбайтерів", деякі з них уже встигли здатися в полон до ЗСУ у Волноваському районі Донецької області.

Тим часом українська авіація за минулу добу завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також один - по позиції зенітно-ракетного комплексу. Разом з цим підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 4 райони зосередження живої сили ворога, артилерійський підрозділ на вогневій позиції, 2 позиції зенітно-ракетних комплексів, склад боєприпасів, а також ще 2 інших важливих об'єкти окупантів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Росії озвучили свої "офіційні" втрати у повномасштабній війні проти України.