RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

Всі новини

Не для такого типу війни? Політолог назвав причини краху путінської армії в Україні

Збройні Сили України виявилися набагато потужнішою військовою силою, ніж очікували в Кремлі, тоді як російське окупаційне військо продемонтрувало свою неготовність до ведення нинішнього типу повномасштабної війни.

Про це заявив російський політолог та ексдепутат Держдуми країни-терористки РФ Сергій Макаров.

Українська армія удосконалювалася завдяки орієнтацію на НАТО та західні стандарти, зокрема в управлінні військами, стратегіях та озброєнні. Тим часом Росія розпочала повномасштабну війну, до якої була не готова і на яку не очікувала.

Читайте також: Гинуть і "вагнери", і десант: боєць ЗСУ про втрати Росії на Донбасі

"Ми готувалися до ядерної війни, щоб вона ніколи не сталася... Ми готувалися до війни з "бармалеями", - деякими парамілітарними формуваннями на кшталт ІДІЛ, сирійських бойовиків і таке інше", - сказав Макаров.

За його словами, російське окупаційне військо було підготовлене для так званих "спецоперацій", які були в Сирії та Криму, тобто для насильницього захоплення влади військовим шляхом без значного спротиву.

нас були армії для цих двох типів воєн. А опинилися у третьому типі війни. Спецоперація (повномасштабна війна РФ проти України - ред.) у нас провалилася, і ми опинилися у війні з рівним за силою супротивником. Ми не змогли придушити українську систему ППО, наші літаки не домінують у небі супротивника… Наші підрозділи під постійним вогнем української артилерії, яка не поступається нашій. Тобто армії для такої війни ми не мали", - визнав політолог.

Разом з цим Макаров поскаржився, що російські контрактники, які вміли проводити спецоперації, почали відмовлятися від військової служби, коли справа дійшла до повномасштабної війни з активними бойовими діями.

"Тобто виявилося, що у нас фактично немає армії та немає систем озброєння для армії", - резюмував Марков

Читайте також матеріал "Апострофа": Росія готує останній наступ: де чекати на удар