RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Компенсація за житло: як правильно зафіксувати руйнування, щоб подати заявку

Через портал "Дія", Центр надання адміністративних послуг або нотаріуса можна отримати компенсацію за зруйноване або пошкоджене житло під час бойових дій в Україні. Для цього треба правильно зафіксувати пошкодження або руйнування будинку.

Про це повідомляє видання "Дебет-кредит".

Читайте також: Сертифікат замість грошей: як держава допоможе тим, хто втратив житло через війну

Фото або відеофіксація житла має бути гарної якості, а також бажано попередньо увімкнути на мобільному телефоні геолокацію.

Під час відеозйомки варто озвучити своє місцезнаходження, дату, час і деталі пошкодження. Також можна зафіксувати коментарі від третіх осіб, яких треба попередньо представити.

Під час фіксації пошкодження або руйнування будинку, необхідно знімати як великим, так і малим планом, показуючи всі зовнішні та внутрішні пошкодження. Можна сфотографувати об’єкти, які знаходяться поруч та прилеглу територію.

Збережені відзняті фото мають бути в оригіналі, тобто не редагуючи їх та без написів. Бажано зробити копії та зберегти їх на різних носіях, наприклад на флешці або файлообміннику.

Раніше ми писали, що переселенці в Україні мають право на допомогу на проживання, а кожен, хто розмістив у себе вдома ВПО, може отримати компенсацію від держави. Гроші також сплачують підприємцям, які беруть їх на роботу.