RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Влада має чарівну паличку: як повернути військовим 30 тисяч доплати

В Україні можуть повернути доплати військовослужбовцям у розмірі 30 тисяч гривень, якщо влада почне по-справжньому боротися з корупцією.

Про це йдеться у матеріалі "Апострофа".

Влада наразі може скористатися "чарівною паличкою", яка дозволить повернути військовослужбовцям доплати у 30 тисяч гривень. Цей сценарій передбачає, що чиновники почнуть по-справжньому боротися з корупцією, завдяки чому у державний бюджет надійдуть додаткові кошти.

Читайте також: Виплати для військових: солдат має думати як воювати, а не як прогодувати сім'ю

"В цьому році 1,2 трильйона гривень – видатки на безпеку і оборону. А от що всередині цих видатків – знаходиться під грифом "цілком таємно". Чи було це альтернативне рішення, коли зняли доплати? Чи були інші шляхи? Напевно, відповідь на це питання дає зараз НАБУ, коли починає досліджувати закупівлю продовольства для ЗСУ, де яйця по 17 гривень за штуку. Завжди можна знайти інші шляхи і джерела", - розповів у коментарі "Апострофу" економіст Олег Пендзин.

Майже щотижня правоохоронці звітують про викриття чергової масштабної оборудки, якою користувалися представники влади. Наприклад, як зазначають у ДБР, від корупції на митниці держава щомісяця втрачає 10 мільярдів гривень, тобто на рік це 120 мільярдів гривень.

Вказані кошти мали надійти до державного бюджету та піти на зарплати військовослужбовцям. Тому очевидно, що якщо влада почне по-справжньому боротися з корупцією - грошей в бюджеті вистачить і без усіляких скорочень.

Читайте також матеріал "Апострофа": Залізти у кишені українців, або припинити красти: де взяти гроші на зарплати військовим