RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Річниця повномасштабного наступу: чи вистачить РФ сил для великого наступу і що говорять у ЗСУ

У річницю початку повномасштабної війни в Україні 24 лютого 2023 року російські окупанти можуть вдарити по території всієї країни або посилити атаки на фронті.

Таку думку в ефірі 24 каналу висловив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Читайте також: Масована атака на річницю війни: Данилов розповів, чи готова Україна дати відсіч

Він наголосив, що у наших військових є необхідні засоби для відображення ударів російських окупантів.

"Говорити про якусь драматичну ситуацію не доводиться. Так, буде загострення, будуть ракетні удари, ніхто вже не сумнівається, що щось таке буде. Але ми до цього готові... Є у нас засоби для відбиття тих ударів", - наголосив спікер Повітряних сил України.

Гнат також заявив, що ворог нагнітає ситуацію до річниці повномасштабного вторгнення і, можливо, хоче показати сакральність цієї дати.

Крім того, член Комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки, представник Президента у ВР Федір Веніславський заявив про те, що РФ 22-23 лютого намагатиметься максимально застосувати такі засоби ураження, які були б відчутні для України.

"Я думаю, що 22, 23 і 24 лютого слід очікувати на повітряні атаки із застосуванням ракет і БПЛА. Можливо, на лінії фронту буде загострення, викликане застосуванням ворогом авіації", - заявив він.

За різними даними, окупанти отримали пару сотень іранських "шахедів": частину вони вже використали для атак українських міст, у запасі залишилося ще кілька сотень.

Також у РФ критично низький рівень запасів високоточних ракет - від десятків до сотень різних типів. Веніславський вважає, що російські окупанти 22-24 лютого можуть використовувати ці ракети, але не сотнями, а десятками. Можливо, наголошує він, — до сотні.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що в НАТО оцінили ризики можливого наступу Росії з Придністров'я.