RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Чекаємо на сюрпризи: якою буде погода на початку весни

У Національному управлінні океанічних та атмосферних досліджень Сполучених Штатів Америки та Європейського центру середньострокових прогнозів переконані в тому, що на українців чекає тепла весна. Середня температура повітря буде на 1-2 градуси вищою, ніж раніше.

Про це заявили метеорологи Українського гідрометцентру.

Читайте також: Весна зустріне українців снігом та морозами до -17: календар погоди у березні

"Проте стратосферне потепління, яке почало розвиватися, може посилити меридіональну циркуляцію атмосфери і сприятиме затокам арктичного повітря з півночі, північного заходу та сходу. Це зумовлюватиме нестійку погоду, особливо в першій половині весни", - повідомили українці синоптики.

Також в Укргідрометцентрі наголосили, що цього року в Україні була дуже тепла зима, особливо це стосується січня. Цього місяця температура повітря була на 1-5 градусів вища за кліматичну норму, а в Прикарпатті та Закарпатті – 5-6 градусів і більше.

Причина аномально теплої погоди, зазначають синоптики, — зміна клімату, зумовлена людською діяльністю, та особливості атмосферної циркуляції, що спостерігалися у північній півкулі.

"До таких процесів належить передусім Південне коливання, яке вже третій рік поспіль перебуває у негативній фазі – Ла-Ніньйо та впливає на погоду багатьох регіонів, і нашої країни також", – написали експерти.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що весна вже просочилася до української столиці - у Києві з'явилися перші проліски.