RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Як Україна поверне Донецьк та Луганськ: думка експерта

Ключем до перемоги, який допоможе Україні звільнити Донбас, може стати Азовське узбережжя.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт Олег Жданов.

Читайте також: У Донецьк завітала "бавовна": відео ударів по казармі окупантів та прокуратурі

Розмірковуючи про можливості звільнити Донбас і Луганськ, він заявив про те, що ЗСУ навряд чи штурмуватиме їх, щоб не руйнувати і максимально запобігти жертв серед цивільного населення.

"Все залежатиме від того, як ми підготуємося до контрнаступу. Я не виключаю такої ситуації, що буде як на Херсонському напрямку - вони все кидатимуть і тікатимуть попереду наших військ", - розповів він.

За словами експерта, є особливість – за Донецьком немає окопів, немає кордонів оборони.

"Я вважаю, що ключ до перемоги - це Азовське узбережжя. Треба розсікати угруповання російських військ навпіл і виходити на Азовське море. Ось тоді ми матимемо можливість заходити на Донбас з двох сторін - з півночі і з півдня, відсікаючи російські війська від російсько-українського кордону. Це мій варіант – я не знаю, що обере Генеральний штаб, їм видніше. І до речі, росіяни такий варіант теж розглядають, тому що вони намагаються сьогодні з Мелітополя створити укріпрайон і навіть той же "Вагнер" перекидають саме туди" , - розповів Жданов.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" також розповідав про те, що Україна має шанс до кінця літа звільнити окупований Крим за умови, якщо Захід передасть ракети далекого радіусу дії.