RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

Ворог завдав майже 20 ракетних і авіаударів: вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Російські окупанти протягом доби, 22 лютого, знову завдавали ракетні та авіаційні удари по території нашої країни. Зокрема, знову обстріляли Харків.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: ЗСУ потужно відповіли на обстріл Херсона: зведення Генштабу на ранок 22 лютого

За даними Генштабу, упродовж доби противник завдав дев'ять ракетних ударів, чотири з яких - по Харкову. Також здійснив 10 авіаційних та більше 20 обстрілів з РСЗВ. Загроза завдання подальших ударів - висока.

Ключові зусилля ворога зосереджені на наступах на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. При цьому росіяни нарощують чисельність особового складу.

Українська авіація завдала десять ударів по районах зосередження окупантів та військової техніки. Ракетні війська і артилерії вразили два райони зосередження живої сили.

Волинський, Поліський, Сіверський та Слобожанський напрямки: ситуація без істотних змін, наступальних угруповань не виявлено. Росіяни зберігають військову присутність біля держкордону.

"Ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Михальчина Слобода Чернігівської області; Кореньок, Бояро-Лежачі, Рижівка і Басівка Сумської області, а також 15 районів населених пунктів на Харківщині. Серед них - Тимофіївка, Стариця, Вовчанськ, Бударки, Амбарне та Бологівка. В районі Бологівки було виявлено ворожу диверсійно-розвідувальну групу. В результаті вогневого впливу підрозділів Сил оборони противник відійшов на територію російської федерації", - йдеться у зведенні.

Куп’янський та Лиманський напрямки: зафіксовані безуспішні наступи. Ворог обстріляв н. п. Кам’янка, Гряниківка, Котлярівка і Берестове Харківської області; Невське, Кремінна, Кузьмине, Діброва, Білогорівка на Луганщині та Іванівка і Ямполівка Донецької області.

Бахмутський напрямок: обстріляли 18 районів населених пунктів (зокрема, н. п. Оріхово-Василівка, Дубово-Василівка, Берхівка, Ягідне і Бахмут). Проводять повітряну розвідку для коригування артвогню.

Авдіївський та Шахтарський напрямок: зафіксований безуспішний наступ поблизу Новобахмутівки, Водяного, Невельського, Мар’їнки та Пречистівки. Вогонь відкривали по 20 н. п. Серед них - Новобахмутівка, Авдіївка, Первомайське, Водяне, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка, Парасковіївка, Новомихайлівка, Вугледар, Велика Новосілка Донецької області.

Запорізький напрямок: обстріляли н.п. Времівка, Новосілка, Новопіль Донецької області; Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Новоданилівка, Кам’янське Запорізької області та Вищетарасівка на Дніпропетровщині.

Херсонський напрямок: артилерійський вогонь відкрили по населених пунктах Херсонської області на правому березі р. Дніпро. Зокрема, обстріляли Новотягинку, Антонівку, Чорнобаївку.

Як писав "Апостроф", близько 1:40 у ніч на 22 лютого жителі Сум та Дніпра прокинулися від вибухів, було оголошено повітряну тривогу.