RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

ЗСУ потужно відповіли на обстріл Херсона: зведення Генштабу на ранок 22 лютого

Йде 364-а доба повномасштабної війни з російськими окупантами, 21 лютого вони обстріляли Херсон, вбивши та поранивши мирних жителів, та отримали відповідь від ЗСУ. Окрім обстрілів цивільних, ворог зосереджується на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

За добу 21 лютого росіяни здійснили 59 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Знищені та пошкоджені цивільні житлові будинки, є загиблі та поранені мирні мешканці.

"Є велика небезпека подальших російських авіаційних та ракетних ударів по всій території України", - попередили у Генштабі.

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Куземівка і Діброва Луганської області та Федорівка, Ягідне, Берхівка, Бахмут і Курдюмівка на Донеччині.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Росіяни обстрілювали 5 населених пунктів на Сумщині, а також понад 20 районів населених пунктів на Харківщині.
  • На Куп’янському та Лиманському напрямках від ворожих обстрілів потерпали 5 населених пунктів Харківської області та 8 - на Донеччині.
  • На Бахмутському напрямку обстрілів зазнали райони 21 населеного пункту.
  • На Авдіївському та Шахтарському напрямках ворог з артилерії обстріляв 14 населених пунктів.
  • На Запорізькому напрямку росіяни били по трьох населених пунктах Донецької області та 12 - Запорізької.

Читайте також: Вночі у Сумах та Дніпрі чули вибухи: подробиці

  • На Херсонському напрямку росіяни з РСЗВ обстріляли Херсон, є жертви серед цивільного населення. Крім того, під удар ворожої артилерії потрапили райони 18 населених пунктів.

На тимчасово захопленій частині Херсонської області росіяни продовжують насильницьку паспортизацію. Окупанти та поліція посилили перевірки на блокпостах і погрожують виселенням з початку березня всім громадянам, які не отримають російський паспорт.

Українська авіація за минулу добу завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів та 2 удари по зенітно-ракетних комплексах.

Наші підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 2 райони зосередження живої сили противника.

Як розповідав "Апостроф", у РНБО оцінили можливості Росії щодо "великого наступу".