RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

Всі новини

Концентрат гидоти: український художник показав справжнє лице "вагнерівців"

Художник Василь Паляниця показав карикатури найманців російської приватної воєнної компанії "Вагнер", які воюють в Україні.

Малюнки опублікував в його Instagram.

Читайте також: Зрозуміти і пробачити? Пригожин просить захистити зеків із ПВК "Вагнер" на законодавчому рівні

Митець у своїх роботах наочно показав справжнє обличчя колишніх в'язнів, а нині добровольців-учасників так званої "спецоперації" в Україні. Замість людських голів зобразив свинячі.

"Член групи Вагнера разом зі своїм танковим екіпажем... Оскільки інстаграм заблокував оригінальну частину, я зробив альтернативну версію з іншим набором татуювань. Я ненавиджу цензуру, але знаєте це наш світ", - написав він.

Одна з відмінностей російської приватної військової компанії "Вагнер", яка бере участь у війні проти України, полягає в тому, що вона грає не допоміжну роль, а бере участь у штурмових діях, раніше розповідав ексконтррозвідник СБУ Василь Попатенко.

За його словами, проти України Росія використовує близько 10 приватних військових компаній. Юридично вони взагалі ніяк не оформлені. Це більше банди, групи.

"Найбільшою і потужною є ПВК Вагнера. До початку повномасштабного вторгнення це було близько 5 тисяч бандитів, найманців. Цю ПВК росіяни використовували на різних напрямках, наприклад в Сирії. Зараз ми можемо говорити про зростання кількості", - зазначав Потапенко.

Євген Пригожин, який очолює цю ПВК, після того як почав набирати у лави бійців зеків, скаржився на свої ж ЗМІ та Telegram-канали. Вони, на його думку публікують негативну інформацію про добровольців-найманців ПВК "Вагнер".

Пригожин звинуватив російські медіа у відмові "людям у праві на прощення провини" перед суспільством за скоєні злочини та запропонував заборонити публічну діяльність, спрямовану на дискредитацію добровольців, які працюють на "користь" Росії, та критику учасників "СВО".

Нагадаємо, у мережі з'явилися нові відео того, як засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин, який заявляв, що припиняє вербувати у в'язницях ув'язнених росіян, запрошує засуджених приєднатися до його "команди".