RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Росія готує нову провокацію: до кордонів України стягують колони військових, перевдягнених у форму ЗСУ

Розвідка зафіксувала рух колон військової техніки в районі кордону із Чернігівською областю. Військовослужбовці не мають знаків розпізнавання та одягнені у піксель, схожий на форму Збройних Сил України. Ймовірно, Росія готує провокацію до річниці свого повномасштабного вторгнення в Україну.

Про це повідомляє Оперативне командування "Північ".

Зазначається, що метою провокації, скоріш за все є звинувачення українських захисників в порушенні територіальної цілісності.

У ОК "Північ" наголосили, що Сили оборони Сіверщини тримають ситуацію під контролем і, на відміну від військ противника, ніколи не вдавалися до провокацій і не мають подібного на меті.

Читайте також: Піде до "кузькіної мами": чого чекати від Путіна 24 лютого

"Кожен воїн дотримується загальноприйнятих правил ведення війни, не посягаючи на чужі території, а виключно захищає рідну землю від нахабного та підступного ворога", - йдеться у повідомленні.

Пізніше до нього додали доповнення, що ця інформація є попередженням про можливі провокації ворога, а не про дії, що вже сталися.

Як писав "Апостроф", раніше голова Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов розповів, чого чекати українцям 23-24 лютого.